Syöttökohtien optimointi

Optimointi tuotannossa

Korkealta ja kovaa on komeaa, mutta ei ikävä kyllä toimi materiaalin käsittelyssä. Mitä nopeammin materiaali saadaan haltuun ja liikkumaan liukumalla putoamisen sijaan, sitä helpommin ongelmat saadaan haltuun. Lyhyt putoaminen tarkoittaa pientä iskuenergiaa ja siten vähäistä jauhautumista ja pölyn muodostumista. Samalla tietysti kuluminen vähentyy.

Liukuvan materiaalin virtaa voidaan hallita, putoavan ei. Liukuva materiaali voidaan helposti ohjata oikeaan paikkaan, keskelle seuraavaa kuljetinta tai suppilon aukkoa, kapan pohjaa tms.

Iskujen voiman pienentyessä rakenteita kuormitetaan vähemmän, kulumista syntyy vähemmän ja samalla rasitukset laitatiivistyksille pienenevät. Usein ongelmat ovat pienestä kiinni, mutta suunnitteluvaiheessa tehdyt virheet voivat olla kalliita korjata myöhemmin.

Mitä kattavammin eri käyttötilanteet otetaan huomioon, sitä paremmin voidaan raekoon kosteuden sekä materiaalin koostumuksen vaihtelut ottaa suunnittelussa huomioon.

Yhdistelemällä oikea syöttökohdan muotoilu ja siihen sopiva yhdistelmä erilaisia kulutusmateriaaleja, saadaan aikaan kustannustehokkain ratkaisu. [button text=”katso tarjolla olevat komponentit ratkaisuhallintaan” link=”/components-and-solutions/” style=”default” size=”normal” target=”_self” display=”inline” icon=”no”]