Seulat ja syöttimet

Tärytekniikalla voidaan käsitellä miltei kaikki materiaaleja joiden ominaispaino on vähintään 0,3t/m3 ja raekoko alle 1000mm, kasakulma välillä 60-20 stetta ja lämpötila alueella -30 … yli 1000 celciusta.

Tärytekniikka tarjoaa luontaisesti useita etuja materiaalinkäsittelyyn
•Minimaalinen kuluminen – pieniä pomppuja liukumisen sijaan
•Vähemmän kuluvia osia
•Hiljaisempi
•Hienovaraisempi materiaalin käsittely
•Ympäristöystävällinen ratkaisu – pölytön
•Turvallinen ja varmatoiminen ratkaisu
•Taloudellinen – pieni energian kulutus

Tanskalainen Skako Vibration tarjoaa erittäin kattavan valikoiman vakio- ja räätälöityjä seuloja, syöttimiä ja kuljettimia.

Tärysyöttimet

Tärysyöttimissä usein toimitukseen kuuluu myös syöttösuppilo, joka voidaan laippaliitoksella kiinnittää esim. suppilon pohjaan. Syöttösuppilon alaosassa on ohjauslevyt ja etureunassa säädettävä materiaalipatjan rajoitinlevy.

Syöttimistä löytyy lukuisia erilaisia rakennevaihtoehtoja. Vakiona löytyy 9 eri leveyttä, joista lähes kaikista pitkä ja lyhyt malli. Tärymoottoreita löytyy säätötarpeen ja kapasiteetin mukaan erilaisia. Lisäksi rakenne voi olla avoin tai täysin pölysuojattu. Lisävarusteita löytyy myös valmiina riittävästi.

Kapasiteetiltaan syöttimiä löytyy muutamasta kilosta 1600 t/h asti.

Seulat

Skakon valikoima seuloissa on erittäin kattava. Pienistä muutaman neliön seuloista yli 40t painaviin grizzleihin.

Seulatyypistä ja kohteesta riippuen käytetään joko puhtaasti vaakasuuntaiseen värinään perustuvaa tai myös kallistukseen perustuvaa rakennetta. Seulojen käyttöinä on yksi tai useampi synkronoitu epäkeskokoneisto. Koneistossa kaksi epäkeskeistä, toistensa kanssa vaihteiston avulla synkronoitua akselia pyörivät saavat tärinän aikaiseksi.

Sarjan raskaamman pään seulat on kaikki kasattu niittaamalla runkorakenteen väsymisongelmien eliminoimiseksi. Raskaan sarjan osaaminen raskaissa seuloissa tarjoaa seuloille pitkän eliniän. Jopa 5G kiihtyvyyksistä ja suurista dynaamisista kuormista huolimatta.

Kuten tärysyöttimissäkin, löytyy seuloihinkin laaja sarja vakioratkaisuja. Lisäksi erikoisemmat ratkaisut ja kattava määrä lisävarusteita märkäseulontaan, pölynsuojaukseen, värinöiden vaimennuksen, ohjaukseen, tukkeutumien estoon sekä kulumisen ja korroosion estoon on luonnollisesti tarjolla.