Laitatiivisteet

Hihnakuljettimien syöttökohdat ovat kuljetinrullien kanssa yksi eniten kustannuksia aiheuttava elementti. Siksi tehokkaille ratkaisuille on kysyntää.

TBK Europen valmistamat syöttökohdan tiivistysratkaisut on kehitetty kovaan käyttöön ja pidentämään huoltovälejä. Järjestelmät on tehty yksittäin säädettävistä kumiblokeista, joten koko tiivistystä ei tarvitse vaihtaa tietyn alueen kulumisen johdosta. Samalla tietysti voidaan pitää huolta, että siellä missä kuluminen on suurinta, tiivistys voidaan pitää toimivana jatkuvasti. Tiivisteissä käytettävä kumi on pehmeämpää kuin hihnoissa käytettävä kumi, jolla varmistetaan, että hihnaan ei tule kulumia tai hankaumia

Järjestelmästä löytyy tiivistykset niin syöttöjen sivu-kuin takaseiniinkin.

SÄÄTÖMAHDOLLISUUS

Elementit koostuvat yksittäisistä kumiblokeista, joita voidaan säätää tarpeen mukaan. Kiinnityksen rakenne estää niiden nousun käytön aikana, mutta mahdollistaa niiden laskun kiinnitysmutterien löysentämisen jälkeen. Siis säätö voidaan suorittaa nopeasti ja yksilöllisesti ilman suurta tilantarvetta.

VANKKA RAKENNE

Elementit koostuvat galvanoidusta tai rosterisesta taustalevystä, johon elementit kinnitetään. Kumipalat sijoitetaan elementin päälle, hammastettu lukituslevy sen päälle ja lopuksi pakka säädetään ja kiristetään oikeaan kohtaan lukitusruuvilla.

ASENNUS

Koska palat ovat 125-150-200mm leveitä ja n. 20mm paksuja, niiden käsittely on helppoa. Ruuvikiinnityksen ansiosta asennukseen ei tarvita paljoa tilaa ja palat voidaan vaihtaa myös yksitellen ja tarvittaessa vaihtaa kuluneemmat palat pienemmän kulumisen alueelle säästäen näin kustannuksia.