Rippeen poisto

Rippeet talteen

Periaatteessa rippeen ainoa syntykohta pitäisi olla hihnan pinta, josta ripettä varisee kuljettimen alle. Jos hihnan puhdistus hoidetaan oikeilla välineillä, on rippeen muodostuminen hyvin vähäistä. Luonnollisesti Suomen haastavat olosuhteet märän ja kylmän vaihteluineen tarkoittaa, että käytännössä jäljelle jää vain Schulte Strathausin puhdistimet, Yksinkertaiset ja Tehokkaat. Tällä osa-alueella olemme lyöneet hynttyyt pysyvästi yhteen maailman ykkösnimen kanssa, koska parempaakaan ei ole vielä löytynyt.
Rippeellä on luonnollisesti ehditty kurata tai liata paluurullat ja saatu niiden kulumista nopeutettua. Siksi usein käytössä onkin kalliit kumikiekolliset rullat. Jos hihnan puhdistus hoidetaan kunnolla, ei pelkästään siivouskulua tarvitse käyttää takaisinmaksun laskentaan, vaan voidaan laskea myös rullien kuluminen.

Syöttökohdat ovat turhan usein toinen rippeen aiheuttaja. Kohde, josta ripettä ei pitäisi tulla. Mutta suunnittelijat eivät aina ole täydellisiä, edes insinöörit. Jos suppiloiden geometriaan ei päästä puuttumaan, on syytä katsoa materiaalin ohjausta sekä laitojen tiivistystä. Raskaammat ratkaisut oireiden poistoon löytyy Sysi Oy:n valikoimista, mutta tietysti myös konstit syiden poistoon. [button text=”katso tarjolla olevat komponentit ratkaisuhallintaan” link=”/components-and-solutions/” style=”default” size=”normal” target=”_self” display=”inline” icon=”no”]