Kulumisen esto

Säästä kalustoasi

Tyypillisimmät kohteet kulumisen haasteissa ovat hihnakuljettimien syöttösuppilot. Korkealta ja kovaa on monessa muussa kohdassa komeaa, mutta ei materiaalin käsittelyssä. Korkealta ja kovaa tarkoittaa materiaalin jauhautumista, pölyämistä sekä turhaa kulumista.

Aina kohteissa ei ole taloudellisesti järkeviä mahdollisuuksia muuttaa materiaalin virtausta, joten joudutaan keskittymään materiaalivalintoihin.
Yhdistelemällä iskevään ja hankaavaan kulutukseen sopivat materiaalit raekoko huomioiden saadaan aikaan rakenteita, joiden kulutuskestävyys on uudella tasolla. Sysi Oy:n valikoimista löytyvät vaihtoehdo valukulutusosiin, kovahitsattuihin levyihin, keraameihin, kumeihin sekä muoveihin.

Luonnollisesti kuluminen tarkoittaa aina, että paloja vaihdetaan tietyn ajan välein. Vaihtoaikaan ja vaihtotyön turvallisuuteen voidaan vaikuttaa monin keinoin. Kulutuslevyjen kiinnitys voi tapahtua hitsauksen sijaan erikoispulteilla, mutta voidaan myös hyödyntää magneetteja kulutuslevyjen tai palojen kiinnityksessä. Loppujen lopuksi laitoksen käytettävyys on kiinni siitä, kuinka laitteet kestävät ja kuinka nopeasti ne voidaan huoltaa. [button text=”katso tarjolla olevat komponentit ratkaisuhallintaan” link=”/components-and-solutions/” style=”default” size=”normal” target=”_self” display=”inline” icon=”no”]