Skip to content

Kuljettimen modernisoinnilla huoltoväleihin merkittävä pidennys

Modernisoimme asiakkaamme kuljetinten risteyskohdan tavalla, joka mahdollistaa järjestelmän käyttöasteen merkittävän noston entistä nopeammilla huolloilla. Samalla ympäristön siisteys saatiin uudelle tasolle.

Myllyhallin vanhojen hihnakuljetinten risteysasema kului hyvin nopeasti ja aiheutti merkittävää pölyämistä halliin. Huoltoluukkujen puute teki huollosta hidasta ja haastavaa.

Kohteen tarkastelun ja materiaalin purkuparaabelin määrityksen jälkeen asiakkaalle esitettiin ratkaisu, jossa kuluvien osien vaihtoväli olisi vähintään vuosi.

Kuljettimen vetopään runko vaihdettiin kokonaisuudessaan uuteen, hyödyntäen vanha rumpu ja vetokoneisto. Jotta materiaalin purku saatiin säädettyä mahdollisimman hyvin keskelle seuraavaa hihnaa, varustettiin myös vetopään rumpu säätömahdollisuudella. Koska osumia seiniin tulee aina, vuorattiin etuseinä ja laitatiivistyksen alue Raptorin 10+10 mm kovahitsatulla levyllä.

Purkupään huuva vaihdettiin myös uuteen ja varustettiin suurella huoltoluukulla, jonka etuseinä oli kallistettu mahdollistaen hyvä näkymä suppiloon. Uusien kaavareiden, rummun akselin tiivistyksen ja tulopuolen tiivistyskumien ansiosta purkukohdasta tuli myös merkittävästi pölyttömämpi kuin aiemmin.  

Lopputuloksena siis mahdollistettiin kuljettimen käyttöasteen nosto, pienennettiin huoltotarvetta merkittävästi sekä parannettiin ympäristön puhtautta oleellisesti.  

Emme lähtökohtaisesti julkaise asiakkaiden nimiä asiakastarinoissamme, asiakkaidemme suojaksi.