Skip to content

Metallit pois materiaalivirrasta

Modernisoimme asiakkaan metallinpoiston ja nostimme kuljettimen käyttöastetta merkittävästi. Samalla pudotimme näin niin henkilöstön kuin kunnossapidon kustannuksia merkittävästi.

Kaivoksessa murskan ja syöttimen läpi hihnakuljettimille tulleet vaijeripultit aiheuttivat tuhoa kuljettimilla ja repiessään laitatiivisteet mennessään ja takertuessaan rakenteisiin. Tuloksena oli suuri määrä tuotannon pysäytyksiä ja manuaalista metallien poistoa.

Sysi seurasi materiaalin purkua kohteessa ja metallien käyttäytymistä. Lisäksi materiaalin purkuparaabeli laskettiin ja hihnakuljettimen sekä hihnamagneetin tekniset tiedot ja nopeudet tarkistettiin.

Ratkaisuksi esitettiin vanhan hihnamagneetti korvaamista uudella tehokkaammalla Steinertin magneetilla, jonka asemaa voidaan vanttiruuvein ja kelkoin muuttaa helposti. Kuljettimen kourukulma ehdotettiin muutettavaksi 45°:sta 30°:ksi, jotta materiaalipatja saadaan ohuemmaksi. Lisäksi kuljettimen ja hihnamagneetin nopeuden yhteensovittamiseksi ehdotettiin kuljettimen vetokoneiston vaihtoa. Lisäksi romurännin reunaan suositeltiin säädettä reunaa, jotta kokemusten karttuessa rännin reunan sijainti voitiin optimoida ja mahdollisimman suuri osa metallista saada romuränniin.

Esityksen perusteella asiakas päätti tilata Sysi Oy:lta kokonaispaketin, jonka muutos toteutettiin 7 päivän aikana työskennellen 24/7.

Muutosten jälkeen metallin erottelu tehostui merkittävästi, manuaalinen metallin erottelu tuli tarpeettomaksi ja järjestelmän käyttöastetta saatiin nostettua huomattavasti.

Emme lähtökohtaisesti julkaise asiakkaiden nimiä asiakastarinoissamme, asiakkaidemme suojaksi.