Hihnan ohjaus

Älä anna hihnan karata

Hihnan vaelteluun voi olla useita syitä. Ympäristön olosuhteet voivat aiheuttaa esim. jäätymistä toisella puolella hihnaa, tuuli voi vaikuttaa hihnan kulkuun, kuljettimen epäsymmetrinen rakenne, heikot hihnaliitokset jne. Materiaalin kosteus vaikuttaa sen irtopainoon, jolloin sen lentorata kuljettimelta muuttuu. Myös materiaalin raekoon vaihdellessa muuttuu materiaalivirran käytös.

Epäkeskeinen syöttö on yleisin syy hihnan vaellukselle, mutta turhan usein hihnan vaellusta korjataan väärin keinoin. Rullapukkeja ”potkitaan” vinoon ja näin päädytään tilanteeseen, jossa kukaan ei tiedä mikä osa kuljettimesta on suunnattu ja mikä ei.
Rumpujen ja rullien suuntausten tarkastuksen jälkeen voidaan tarkistaa vaeltamisen kohdat ja syyt. Tältä pohjalta tehdään ratkaisut hihnan ohjaimista, niiden tyypistä sekä sijainnista.

Sysi Oy:n ratkaisut ovat raskaan sarjan ratkaisuja niin kanto- kuin paluupuolenkin hihnan ohjaukseen. [button text=”katso tarjolla olevat komponentit ratkaisuhallintaan” link=”/components-and-solutions/” style=”default” size=”normal” target=”_self” display=”inline” icon=”no”]